luni, 18 ianuarie 2010

Ce trebuie sa facem pentru a avea o manichiura frumoasa


Manichiura reprezinta cartea de vizita a unei femei. Mainile dar si culoarea pot spune multe despre personalitatea dumneavoastra si? reprezinta? totodata o forma de expresie. Reprezinta mijlocul de a ajunge la ceilalti si de a „vorbi” despre dvs., prima impresie pe care o persoana si-o face despre noi etc.


Adorarea mainilor si unghiilor femeii dateaza din cele mai vechi timpuri, iar ingrijirea si moda lor continua sa atraga atentia oamenilor ingrijiti din intreaga lume. Unghiile frumoase nu sunt innascute, ele sunt ingrijite cu atentie de aceea atunci cand dorim sa ne realizam manichiura acasa este necesar sa cunoastem cateva reguli de baza pentru a le pastra ingrijite si sanatoase.

In randurile ce urmeaza va voi raspunde la cateva intrebari frecvente pe care o femeie si le pune cand este pusa in pozitia de a-si face manichiura singura, acasa:

Cum recunoastem? daca unghiile noastre sunt sanatoase?
Unghia sanatoasa este ferma, flexibila si are o usoara culoare rozalie. Suprafata ei trebuie sa fie neteda, curbata si fara pete, fara scobituri si incretituri.

Cum oferim un aspect ingrijit cuticulelor fara a le rani?
Mai intai trebuie sa inmuiati cuticulele cu creme si uleiuri speciale. Folosind un instrument din plastic?sau betisoare de lemn de impingere a cuticulei, detasati pielita de suprafata unghiei.
Evitati sa taiati cuticula pentru a indeparta stratul de piele moarta care a fost detasat de unghie. O taietura in tesutul viu poate avea ca rezultat o infectie serioasa.

Ce instrumente trebuie sa cumparam pentru manichiura si pedichiura acasa?
Vas si perie pentru manichiura, cleste pentru cuticule, cleste pentru unghiile de la picioare, foarfece, betisoare din lemn, pile, dizolvant de lac de unghii,lac de baza, lac protector, lac pentru stralucire.

Cum ne dam seama ce tip de unghii avem si problema acestora?
Unghiile ca si parul pot fi uscate, si au nevoie de o ingrijire speciala care sa le hraneasca. Semnele ca o unghie este uscata? apar cand acestea se cojesc pe margini, fiind predispuse la despicari si exfoliari si prezentand incretituri pronuntate si pete albe, inestetice.

Daca aveti unghii casante atunci acestea au o structura foarte tare,sunt ieflexibile, pot fi curbate, tind?sa se sfarame si prezinta rupturi in partea superioara.

Daca aveti unghii normale acestea ar trebui sa fie puternice,flexibile,netede si rozalii.

Unghiile deteriorate sunt subtiri, slabite, crapte, fara luciu si cresc foarte greu.

Unghiile care se exfoliaza au straturi care se cojesc si cel mai important nu le piliti in acele zone care de exfoliaza deoarece se vor deteriora si mai tare.

Unghiile slabite sunt moi si nu cresc.

Unghiile care se rup cu usurinta reprezinta urmatoarele caracteristici:sunt subtiri, fragile si sunt predispuse la despicare si la rupere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu