marți, 19 ianuarie 2010

De unde cumparam vintage on-line?


Asa cum v-am promis data trecuta in acest articol va voi prezenta lista magazinelor vintage online. Fenomenul vintage - caci il putem numi asa - a luat amploare in ultimii ani, cand femeile satule sa mai cumpere haine "comerciale" au luat cu asalt numeroasele magazine online de haine de acest gen.


In intelesul clasic, vintage (termen preluat din domeniul vinurilor) e un articol de imbracaminte, un parfum sau un accesoriu lansat in perioada 1920–1980 (articolele lansate intre 1965 si 1985 au fost individualizate intr-un subcurent care poarta numele retro). Insa vintage mai inseamna si piese noi confectionate din unele vechi – asa-numita reciclare, unul din motoarele extinderii curentului vintage - dar si articole din colectii recente care te duc cu gandul la un trend lansat in urma cu ani.

Magazinele enumerate de mine mai jos sunt singurele tipuri de promovare a fenomenului vintage in Romania cu toate ca in alte tari precum Londra si Paris, vintage shopurile sunt foarte scumpe deoarece ei apreciaza valoarea unui asemenea obiect.

In toamna aceasta s-au organizat doua targuri vintage la Bucuresti: primul a fost organizat de Teatrul Nottara in weekendul 20-21 septembrie iar cel de-al doilea a fost organizat de ceainaria GreenTea si a avut loc pe 27 septembrie. Targul se numeste GreenTea's Vintage Fair si s-a dorit a fi asemanator cu yard sale-urile americane de pe peluzele din fata caselor. La aceste targuri a putut participa oricine si s-au putut vinde haine, accesorii, incaltaminte, bijuterii si chiar obiecte deco care se afla intr-o stare buna.

Pantofi Senzationali

O colectie destul de variata de modele de cizme, botine si pantofi, cu preturi intre 200 - 180 ron. Comenzile se fac de doua ori pe luna iar livrarea se face in 3 septamani, prin curierat sau prin Posta Romana. Plata se face prin ramburs.

http://pantofisenzationali.blogspot.com/

Pentru comenzi: cute_crazy_Clara@yahoo.com

Vintage Bazaar

Produsele se trimit prin posta, sistem ramburs (taxele postale nu sunt incluse in pretul afisat). Pentru Bucuresti exista posibilitatea livrarii prin curier rapid. La comandarea unui produs, taxa este de 7 ron, care scade la 5 ron, la comandarea a cel putin doua produse.

http://vintagebazaar.blogspot.com/

Pentru comenzi: vintage.bazaar@yahoo.com

Mya's Shop

Mi-as fi luat tricoul Calvin Klein (54 ron), dar este rezervat. Este bine de stiut ca pot gasi aici lucruri noi, de brand si, in curand, si vintage.

http://myashop.blogspot.com/

Pentru comenzi:mya_shop@yahoo.com

Vintaggeria

Daca esti din Bucuresti, livrarea este gratuita si se face in cel mult 48 de ore, plata tot atunci. Pentru celelalte orase, se livreaza colet prin posta, cu plata ramburs (taxele de transport nu sunt incluse in pretul produselor si sunt in jur de 8-10 lei.

http://vintaggeria.blogspot.com/

Pentru comenzi:.vintaggeria@yahoo.com

Buticul cu povesti

Expedierea coletului se realizeaza exclusiv prin Posta Romana, in sistem ramburs (pret expediere 8-10 Ron/colet), o data pe saptamana, in ziua de joi, pentru comenzile din saptamana precedenta. Persoanele care nu au ridicat coletul intra automat pe "black list" si nu vor mai putea comanda a doua oara.

http://buticulcupovesti.blogspot.com/

Pentru comenzi: buticulcupovesti@gmail.com

Vintage and New

Expedierea coletului se realizeaza exclusiv prin Posta Romana, in sistem ramburs (pret expediere 8-10 Ron/colet).

http://vintageandnew.blogspot.com/

Pentru comenzi: andrutamm@yahoo.com

Funkylolita

Produsele se rezerva si se trimit prin Posta Romana; taxa este de 5-10 ron. La 2 produse comandate iti alegi un accesoriu cadou.

http://fffunkylolita.blogspot.com/

Pentru comenzi: cross_dea@yahoo.com .

GinaBubulina

Ultima data cand am intrat pe site, cel mai recent produs propus era o gentuta noua Givenchy, la 50 ron. Tentant, nu?

http://ginabubulinavintage.blogspot.com/search/label/accesorii

Pentru comenzi: lauratronica@gmail.com sau meblueberry_i@yahoo.com

BIBA BAZAR

Hainele Biba Bazar pot fi livrate oriunde in tara sub forma de colet postal cu plata ramburs - taxa de ambalare si livrare este de 10 lei.

http://bibabazar.blogspot.com/

Pentru comenzi: biba.bazar@gmail.com

YourVintageWardrobe

Aici mi-a atras atentia colectia de manusi crosetate, din anii '30 - '40. Expedierile produselor se fac prin Posta Romana, in sistem ramburs, o data pe saptamana. Inainte de a fi expediata, imbracamintea (cu exceptia produselor din blana si din piele) sunt spalate si dezinfectate intr-o spalatorie specializata. Preturile afisate nu includ cheltuielile de expediere ale coletului care variaza intre 3 si 10 RON in functie de zona si de greutate.

http://yourvintagewardrobe.blogspot.com/

Pentru comenzi: yourvintagewardrobe@gmail.com
Be vintage, be you!

Daca suma depaseste 100 ron, transportul este gratuit.

http://bevintagebeyou.blogspot.com/

Pentru comenzi: hainevand@yahoo.com

eVintage.ro

Magazinul anunta comercializarea hainelor si accesoriilor vintage de lux. Una dintre piesele de rezistenta este o camasa Memoire d'Hermesl la 650 ron. Pentru comenzile de minim 250 lei, livrarea este gratuita in Bucuresti.

http://evintage.ro/

Bunchofstuff

Magazin online de haine si accesorii noi si second hand unde poti gasi branduri cunoscute la preturi accesibile. Livrarea se face prin Posta Romana, in sistem ramburs iar taxa de transport este de 8 - 10 lei. Coletele sunt expediate in maxim 4 zile de la efectuarea comenzii. Persoanele din Bucuresti pot beneficia de curierat gratuit.

http://bunchofstuff.wordpress.com/

Pentru comenzi: bunchofstuff.shop@gmail.com

Chez Madame Audelle

Expedierile se fac prin Posta Romana, in sistem ramburs. Cheltuielile de expediere sunt incluse in pret.

http://chez-audelle.blogspot.com/

Pentru comenzi: madame_audelle@yahoo.com

Cooperativa89

Unul dintre punctele forte ale magazinului sunt rochiile. Chiar mi-as fi comandat doua modele, care erau, din pacate, deja rezervate. Livrarea se face exclusiv prin Posta Romana, in sistem ramburs (taxele postale variaza intre 7-10 RON).

http://cooperativa89.blogspot.com/

Pentru comenzi: cooperativa89@gmail.com

Cufarul cu lucrusoare

Am remarcat rascolind prin cufar cateva genti si gentute care m-au amuzat foarte tare. In top: geanta oita - un cadou simpatic pentru fetite. Expedierea coletelor se face prin posta romana, plata in rambus.

http://cufarulculucrusoare.blogspot.com/

Pentru comenzi: buburuzeverzi@yahoo.com.

Cutiuta Muzicala

Expedierea coletului se va realiza prin Posta Romana, in sistem ramburs. Transportul este inclus in pretul obiectelor. Starea produsului poate fi: buna (semne vizibile de uzura), foarte buna (a fost purtata dar nu are defecte majore) si excelenta (este noua sau a fost purtata o singura data)

http://cutiutamuzicala.blogspot.com/

Pentru comenzi: cutiuta.muzicala @yahoo.com

ElisaVintage-BoutiquePourFemme

La o comanda de minim 100 ron vei avea parte automat de transport gratuit. La articolele vintage si la cele fara reducere, pretul poate fi negociat.

http://elisavintage.blogspot.com/

Pentru comenzi: kiraesmeralda@yahoo.com

Elra boutique

Pentru orice detaliu suplimentar despre produsele care iti plac poti cere fotografii din mai multe perspective, detalii despre materiale, texturi, gama de culori etc.

http://elraboutique.blogspot.com/

Pentru comenzi: elraboutique@gmail.com.

Etajera cu dantela

Pe etajera am gasit o colectie de sapunuri din anii '60 - '80, care se vand impreuna cu un recipient de sticla din anii '70. O propunere de decoratiuni inedita, nu?

http://etajeracudantela.blogspot.com/

Pentru comenzi: etajeracudantela@gmail.com

Harajuku bling

Sunt interesante accesoriile hand-made, unicat si multifunctionale. 10 pentru creativitate!

http://harajukubling.blogspot.com/

Pentru comenzi:lace_harajuku@yahoo.com

Mademoiselle Vintage

De unde provin obiectele de pe blog? Din surse foarte variate, incepand de la magazine si targuri vintage din tara si strainatate (cu precadere din Anglia, unde curentul vintage aproape a urcat la rang de religie), de la donatori si colectionari vintage.

http://mademoiselle-vintage.blogspot.com/

Pentru comenzi: mademoiselle.vintage@yahoo.com

Umbreluta de dantela

Culori vesele, topuri si fustite flu-flu. Mi-a placut, m-as baza pe acest magazin on-line, pentru shopping. Astept hainele de toamna.

http://umbrelutadedantela.blogspot.com/

6 comentarii:

  1. Unul din cele mai bune site-uri cu hainute vintage e al unei fete, Aleksa. Tipa este super de treaba, face reduceri de pret daca cumperi cel putin doua produse si este foarte amabila si serioasa. Las si un link pentru cele interesate:

    http://aleksa-littlethings.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Bijuterii stil vintage:

    http://hart-made.weebly.com/bijuterii-stil-vintage.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Vizitati si site-ul meu http://petitefriperie.com/ avem chiar si un concurs dragut :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doresc sa va prezint un site cu produse care se incadreaza in tema vintage Insignis

    RăspundețiȘtergere
  5. Herpes genital de 2 ani acum am reușit să scap de el cu ajutorul medicamentelor pe bază de plante, este natural și rapid în vindecarea bolilor. Pentru mine este sigur și sigur activ. Nu există boli la care nu se vindecă ierburile. Am fost vindecat de la Herpes Genital cu medicamente din plante prin Dr. Edede Herbal Cure. Am dat peste mărturia lui despre munca bună pe You-tube, i-am copiat adresa de e-mail și i-am trimis un e-mail. Am învățat prima dată că este o înșelătorie, până nu și-a trimis medicamentele pe bază de plante în țările mele din Statele Unite. whatsapp +38972751056

    RăspundețiȘtergere